יום שני, 31 בדצמבר 2012

ביבי המנוסה מול בנט הטירון - מי מנצח בקרב התקשורתי?

הדימוי התקשורתי הוא זה שבסוף ש"עושה" את הבחירות. מנהיגי המפלגות משקיעים מאמצים לא מבוטלים. תקציבי ענק מופנים למטרה והכל מקווים לתדמית מנצחת.
 
ראש הממשלה מודע לכך, אולם נתניהו כמו ביבי הישן והטוב לא מפספס כנראה הזדמנות למשגים.
 
זה התחיל בבליץ התקשורתי ופתיחת החזית הרשמית מול נפתלי בנט וש"ס והמשיך בניסיון להציג אותו כ"תותח" על ידי שרית חדד ונמשך כל העת במסרים המתנשאים שמוציא הליכוד.
 
הציבור הישראלי, כך נראה, אוהב כשמחבקים אותו ולא כשמתנשאים עליו. הסקרים האחרונים מעידים על כך בבירור. בנט, שמשדר מסרים מחויכים ומפויסים מצליח להזניק את הגרף לטובתו ,ולעומתו נתניהו צונח בסקרים.

 
 
על אף הבנתי באסטרטגיה תקשורתית, איני מצליח לרדת לסוף דעתם של מנהלי קמפיין הליכוד. האם התיוג המתבקש כ"מנהיג" מחייב לשדר עליונות והתנשאות, לא ולא. הנהגה לא נמדדת ברמת ההתנשאות על העם, אז למה אם כן אלו המסרים העיקריים היוצאים מהקמפיין? לא ידוע.
 
כנראה שגם מנהלי הקמפיין מבינים שהאסטרגיה העכשווית מלאה בטעויות ולכן הם מנסים לתקן. מנסים אבל לעיתים רק הופכים להיות גרועים יותר. כך היה כאשר נתניהו הצטלם בבר עם סטודנטים בבאר שבע בשבוע שעבר. מעיון בצילום הוידיאו נדמה שנתניהו נכנס לבר, התיישב כשכוס בירה בידו, חייך לצלמים והופ, הוא כבר בחוץ. בוידיאו שפורסם לא ראיתי שום שיחה עם הסטודנטים שישבו על הבר. כך היה גם אמש בכנס הליכוד בנצרת עילית. "הראשון לזהות" הידוע ביקש להיות "הראשון לנאום". מבוקשו כמובן ניתן. הוא נאם ויצא. כך גם מרבית הפעילים. השרים הנבוכים נאלצו לנעול את הכינוס זמן קצר לאחר שנפתח. האם הפעילים יצאו נלהבים מכך? ברור שלא.

 
 
לעומתו, נפתלי בנט, מתנהל תקשורתית נהדר. אומרים עליו שהוא נמר בחזות כבשה ועמדותיו קיצוניות, אבל תקשורתית אין לכך משמעות. הוא אמנם עורר סערה בהתבטאות שהייתה או לא הייתה מכוונת, אבל הוא יצא רק מחוזק מכך. גם בראיון שיתפרסם עימו הערב בערוץ 2, בחר בנט להצטלם על יעקב אילון על רקע גיבושון לקראת גיוס עם מתגייסים טריים, ובכך להעביר מסר של השתלבות ואחדות בצה"ל. ההתייצבות מול המצלמות במוצאי שבת בשבוע שעבר עם הניסיון "להסביר את עצמו" בנוגע לאמירה על הסרבנות הייתה אמנם לא בוטחת מספיק, אבל נראה שהוא גישר על הפערים במהירות.

הציבור גם התחבר היטב לחזות הרעננה של בנט אל מול תדמית המנהיגות הכבדה מידי של נתניהו.

ברור שהציבור צריך לבחור את מנהיגיו על פי מדדים אחרים מאשר תדמית תקשורתית, ובמבחן האמיתי כלל לא בטוח שחזותו התמימה והבתולית משהו של בנט מעידה על פנימיותו, אולם נראה שהציבור לא תמיד חושב באופן זה.
 
האם ההתנהלות התקשורתית היא זאת שבסוף תיקבע את כמות המנדטים. לא פרוע יהיה להעריך שהתשובה חיובית מתמיד.

יום ראשון, 23 בדצמבר 2012

האם דרעי ובנט יצטרפו לבלוק חוסם נתניהו?

בבליץ תקשורתי מהיר הגיב ראש הממשלה בנימין נתניהו לדבריו של יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט שלא שלל סרבנות אישית של חייל. בראיון לשלושת ערוצי הטלויזיה אמר נתניהו כי בממשלתו לא יוכל לכהן אדם שיקדש סרבנות כשר. הדברים היו ברורים לכל. מבחינת ראש הממשלה, בנט אינו אורח רצוי בממשלה. בינתיים.
 
באותם ראיונות חזר ראש הממשלה והדגיש כי תיק השיכון יישאר בידי הליכוד. המסר כאן ברור היה. ש"ס כבר לא שותפה טבעית.
 
על פניו נראים הדברים של ראש הממשלה, שפתח חזית עם שתי מפלגות שבלעדיהן או לפחות בלעדי אחת מהן לפחות, קשה לראותו מרכיב קואליציה יציבה בממשלה הבאה. על אף שבנט נוגס בליכוד, המתקפה חריפה מידי.
 
ראש בראש. נתניהו ובנט (צילום: הפייסבוק של בנט)
 
אז מה הוביל את ראש הממשלה לכך? קשה לדעת. אחת האפשרויות שהועלו אצל גורמים פוליטיים, בנוגע להחלטתו של ראש הממשלה לתקוף את שתי המפלגות בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים היא העובדה כי לשני יושבי הראש של המפלגות, בנט מהבית היהודי ודרעי מש"ס יש רקע ואמירות בנוגע למשפחת ראש הממשלה. דרעי אמר לא מכבר בראיון לניסים משעל כי את הכביסה שלו מגהצים בבית ולא במכבסות, וזאת ברמז ברור לתחקירים נגד אשת ראש הממשלה, ובנוגע לבנט ידועים הפרסומים על כך שהועזב מלשכת נתניהו בשל מחלוקות עם "המשפחה". אז האם הכל אישי? אין לדעת.
 
בינתיים גורמים בש"ס רותחים על כוונתו של ראש הממשלה לקחת מידיהם את תיק השיכון ושם מזכירים כי ישנה אפשרות, שאולי היא קלושה אולם לטענתם קיימת, להצטרף לממליצים על שלי יחימוביץ לראש הממשלה. "על פי הסקרים האחרונים ניתן יהיה להביא לרוב עבור שלי. אם ראש הממשלה ימשיך לתקוף את ש"ס והבית היהודי יהיה בהחלט ניתן להביא לכך שהמפלגות התנועה, יש עתיד, הבית היהודי, מרצ, ש"ס ויהדות התורה יצטרפו ליחימוביץ ואז יהיו לה למעלה מ-61 המנדטים הדרושים". רשמנו.

יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

למה מסרבות חברות האוטובוסים לפרסם את קמפיין קדימה?

מפלגת 'קדימה' שעל פי רוב הסקרים אינה חוצה את אחוז החסימה ובאחרים מגרדת אותו בקושי, בחרה לעצמה קמפיין נגטיבי. תוקפים את כל מי שזז.

כעת זועמים במפלגה על חברות האוטובוסים "אגד"ו"דן" שמסרבות לטענת קדימה, העלות את קמפיין החוצות של מפלגת קדימה בעד שוויון בנטל. חברות האוטובוסים השיבו לקדימה כי אין בכוונתם לאפשר לקדימה לפרסם את השלטים אלא אם יעשה בהם השינוי הבא: במקום המילה אברכים, מבקשות החברות לכתוב "אלה שלא משרתים".
מקדימה נמסר: חברות האוטובוסים יוצאות נגד חיילי צה"ל הנושאים בנטל ומסכנים את חייהם מידי יום למען בטחונה של ישראל. החברות הנ"ל, מסיעות את החיילים לבסיסם ובחזרה אל ביתם. פעילות זו מהווה בסיס רווח נאה לבעליהן ,וכעת הן בוחרות לצנזר, משיקולים שראויים להתברר, מסר לאומי וערכי הקורא להשוות את תנאי החיילים המשרתים והמרוויחים שכר מבזה של כ-350 ₪ בחודש, לתנאי האברכים, הנהנים משכר של כ-3400 ₪.

 
המודעה שבלב הסערה
 
קדימה דורשת מחברות האוטובוסים לחזור בהן באופן מיידי מהחלטה זו, ו"לא להיכנע לשיקולים כלכליים צרים תוך נטישת ערכי שיווין ותגמול הוגנים".

 אם חברות האוטובוס לא יחזרו בהם מהחלטתם לצנזר את הקמפיין, תפנה 'קדימה'לועדת הבחירות המרכזית למנוע כל פרסום תעמולת בחירות באוטובוסים.
 
בקדימה מדגישים הערב שהקמפיין כלל אינו אנטי חרדי אלא מופנה כל כולו למען המשרתים. בקדימה מדגישים שימשיכו את מאבקם למען שירות לכל, אבל עד שיהיה שוויון בנטל – שיהיה שוויון בכסף.  מנגד תוקפים גורמים במפלגות אחרות את הקו שנקטה קדימה שלטענתם, אינו מדויק כלל וכלל, מאחר שאברכים אינם זוכים לסכומים שכאלה.

יום שלישי, 18 בדצמבר 2012

פרשנות: למה מנגב נתניהו פלאפל ומה ביים גפני?

למרות שמצופה היה שכשנכנסים שחקנים חדשים ומשמעותיים למגרש, מערכת הבחירות תהיה סוערת, נדמה שהמשחק כבר מכור מראש.
 
אז נכון שכל מפלגה תוקפת את רעותה ומקווים באמצעות נגטיב לגרוף מנדטים. יאיר לפיד מדשדש על פי מרבית הסקרים סביב 6-10 מנדטים בלבד, גם התנועה של ציפי לבני לא מצליחה להתרומם משמעותית, מפלגת העבודה יורדת במספר המנדטים וגם ש"ס שכולם היו בטוחים שאם דרעי רק יהיה בזירה תנסוק - עדיין מדשדשת סביב העשרה מנדטים.
 
מי שרוצה יותר מכל שסדר היום המדיני יוביל הוא בנימין נתניהו. גם ציפי לבני מעוניינת בכך. נתניהו מכוון למרבית הציבור בישראל שזז ימינה, ומנסה לאגף את נפתלי בנט, ולבני פונה דווקא לאלו שמכוונים לתוכניות שלום ומתנגדים לפעולות נתניהו. (ללבני זה באמת מצליח, והיא עולה בעקביות בסקרים. אם נתניהו ימשיך להוביל את סדר היום המדיני הוא עלול למצוא את לבני עם 12-15 מנדטים. זה משרת אף את בנט שע"פ סקר מינה צמח מהערב יעמוד בראש המפלגה השלישית בגודלה, וזה באמת מטריד את נתניהו)
 
אוכל פלאפל. נתניהו (צילום: יח"צ השר סילבן שלום)
 
הסערה התורנית היא ההחלטה לבנות בשכונת רמת שלמה בירושלים. יאיר לפיד, שרק לפני מספר שבועות רצה לקרוץ לימנים ודיבר באוניברסיטת אריאל - תקף את ההחלטה. לבני כמובן שתקפה. ונתניהו הזדעק היום בעכו ואמר ש"לא ייתכן שישראל לא תבנה בשכונות היהודיות בירושלים" הוא אף קרא למפלגות הציוניות להסכים ולהכריז על כך. הוא אגב, בחר לאכול פלאפל ואולי גם בכך לקרוץ לציבור העממי. ורק שלי יחימוביץ מנסה בכל כוחה להשיב את ההיבט הכלכלי לראש סדר היום.
 
מה שמרתיח הוא שכולם דנים בבנייה ברמת שלמה ו בE1 כשברור כמעט לחלוטין ששום דחפור לא באמת יעלה שם על השטח בקרוב, אולם לצורכי בחירות הכל כשר. אבל הבדיחה היא רק על חשבוננו.
 
עד עתה לא מתנהל דיון רציני על הנושאים שיעניינו אותנו באמת בארבע השנים הקרובות. הקיצוצים המתוכננים לא באמת מקבלים ביטוי ממשי בקמפיינים שכבר התחילו לעלות, והרוב מתעסקים רק בדמגוגיה, ספינים וספקולציות. כמו למשל הספין התורן שעלה רק לפני זמן קצר, בקריאה של קדימה להעניק לכל חייל אלפי שקלים ולהשוות את תנאי כל החיילים הרווקים לתנאי בעלי המשפחה שמשרתים בצה"ל, כשהקריאה היא "להשוות את תנאי החיילים לתנאי האברכים", כשברור שמלבד ספין אין בכך כלום. כך גם בעניין הבניה שהוכרזה בהתנחלויות, ובהתחסדות של יו"ר ועדת הכספים כששאל, בצעד שנראה מבוים היטב, בעת דיון על הקיצוצים שעליהם הוכרזו "היכן חברי הכנסת? אה, הם לא כאן, אז נדחה את ההצבעה".
 
ככל שהבחירות יהיו רדומות יותר, הסיכויים של נתניהו לנצח בענק רק גדלים. וכנראה לכן לא הרימו עדיין בליכוד את הקמפיין על אף הסכום הרב שברשותם.
 
 
 
 

 

יום ראשון, 16 בדצמבר 2012

בדיקה מיוחדת: האחיות שובתות - מה יש למפלגות להגיד?


שביתת האחיות נמשכת כבר שבועיים, ונכון לשעת כתיבת השורות, פתרון עדיין אין. התלונות של לקוחות מערכת הבריאות הישראלית רק גדלות מיום ליום, אולם התייחסות אמיתית אין.

אם חשבנו שבשיאה של מערכת בחירות, נושא הבריאות יעלה לכותרות הראשיות, כנראה שהדבר לא זוכה לרייטינג מספיק ולפופולאריות גדולה ולכן רבים מהמפלגות בחרו שלא לשים את הפוקוס על מערכת הבריאות המקרטעת.

פנינו למפלגות שעל פי הסקרים צפויות להיות המרכזיות בכנסת הבאה, וביקשנו לשמוע מה בכוונתם לעשות בתחום הבריאות.

העבודה: מצע מפורט


המפלגה היחידה ששלחה לנו מצע מפורט ומעניין בנוגע למערכת הבריאות היא מפלגת העבודה. מבקריה של המפלגה טוענים שאין באמת תקציבים לכל התוכנית הכלכלית שהציגה המפלגה, אבל לנו נדמה כי אם רק תאמץ המפלגה כמה מסעיפי המצע, כנראה שמערכת הבריאות תעבור טלטול וניעור. במפלגת העבודה מבטיחים לדאוג שכל אזרח במדינה יקבל ביטוח סיעודי ציבורי. בעבודה אף מבטיחים תוספת של 2300 מיטות אשפוז וכוח רפואי – מה שלדעתם יפסיק את תופעת האשפוז הבזוי במסדרונות. כן הם מבטיחים להקל במבחני ההכנסה ותוספות של 50 אחוז לשעות טיפול לזכאים. גם בהשתתפות העצמית הנדרשת מהחולים בקופות החולים הם מבטיחים הפחתה, ואף לבטל את הפרטת שירותי התלמיד. הם מבטיחים להשקיע את תקציבי הבריאות בבתי החולים הממשלתיים ולאסור על קופות החולים להחזיק בבתי חולים.
 
 

הליכוד: הישגי הממשלה


ממפלגת הליכוד נמסר לנו כי כרגע אין עדיין מצע בריאות מנוסח, והוא יוצג בהמשך, אולם בחרו להציג בפנינו את הישגי הממשלה בתחום הבריאות. הרחבנו את טיפולי השיניים חינם לילדים עד גיל 12, אומרים שם, עד כה ניתנו מעל 2.25 מיליון טיפולי שיניים לילדים במסגרת זו. אושרה הקמת מוקדי רפואת חירום וחדרי מיון קדמיים ב-12 ישובים בפריפריה. בצפת נפתח בית ספר חמישי לרפואה. ובמסגרת תוכנית החומש שמקדמת הממשלה נמשכה ההצטיידות ב-960 מיטות לאחר שמאז שנת 2001 לא נוספה ולו מיטה אחת.

הבית היהודי: אין מצע


בבית היהודי של נפתלי בנט אין מצע בתחום הבריאות אולם "יש לנו אני מאמין עם התייחסויות ספציפיות לבעיות בתחום הבריאות" מסרה לנו דוברת המפלגה.

התנועה: שינוי בסדרי עדיפות


במפלגת התנועה של ציפי לבני טרם גיבשו מצע כתוב בתחום אבל מי שמרכזת את הנושא היא חברת הכנסת ד"ר רחל אדטו שברקורד שלה ניהול בית חולים.

חברת הכנסת אדטו בחרה בתחילה להתייחס למצע הבריאות של מפלגת העבודה והגיבה: "זה שטות. המצע שלהם חסר משמעות. תפסת מרובה לא תפסת. זה לא ריאלי ולא רציני". על פעולות הממשלה אמרה: "התוספת של 1000 מיטות שמדברים עליהם הביא בפועל רק 160 מיטות וזה חסר משמעות לחלוטין".

לדידה יש לערוך חשיבה כללית על כל מערך הבריאות ולשנות סדרי עדיפות. "אני לא רוצה לדבר בסיסמאות כי זה לא רציני. אני מכירה את הנושא מקרוב מאד, ולכן אומר שלמערכת הבריאות חסר כיום כ-10 מיליארד ₪  ולכן יש לדעתי לפרוס זאת על פני 5 שנים, 2 מיליארד בשנה, וכך ניתן יהיה לשפר את המערכת בהדרגה. אני רוצה להשיג שהרפואה תהפוך להיות זכות בסיסית של כל אדם במדינה ובצורה שיוונית. צריך לשנות סדרי עדיפויות ולתעל את מערכת הבריאות למעמד על. גם בנושא כפל הביטוחים המשלימים אני רוצה לשנות, ולדעתי משרד הבריאות צריך להפסיק לנהל בתי חולים ולהתרכז בפיקוח על בתי החולים ועל איכות הטיפול בו".

ש"ס: אין מצע


ממפלגת ש"ס נמסר כי אין מצע כתוב בנושא אולם ישנה משנה סדורה.
 

יש עתיד: מצע מפורט ללא עלות תקציבית מנופחת

 
במפלגת יש עתיד ישנו מצע בריאות מפורט המבקש להזניק את מערכת הבריאות. במפלגה מבטיחים לפעול לפתור את בעיית המחסור בכח האדם באמצעות הגדלת מספר הסטודנטים בבתי הספר לרפואה ועידוד עליית רופאים ארצה וכן לפעול לשיפור תנאי ההעסקה במקצועות הסיעוד. בבעיית המחסור במיטות מבטיחים במפלגה לפעול להגדת ההיצע על פי הנדרש ולחיזוק הרפואה המונעת.
 
ביש עתיד מבטיחים לפעול לחיזוק הפריפריה ומבטיחים תמריצים בנושא, ומבטיחים אף לצמצם תקנים במקצועות הנחשקים לטובת התמחות במקצועות הנחשבים לפחות יוקרתיים על מנת ליצור שיוויון בהתמחות.
 
כמו במפלגת העבודה גם ביש עתיד מבטיחים לפעול לקיום ביטוח סיעודי לכל אזרח, באמצעות העלאת מס בריאות בכחצי אחוז. כן מבטיחים במפלגה לפעול לצמצום הביורקרטיה בנושא הקשישים.
 
הם מבטיחים לפעול לכך שכל אזרח יוכל לבחור את בית החולים שבו יקבל שירות מבלי להיות תלוי בחסדי קופת החולים, ואף יפעלו לגיבוש אמנת שירות. הם מבטיחים להפריד בין הרגולטר למבצע, למסד את הרפואה המשלימה ומבטיחים לשפר בתחומים נוספים ומגוונים את הרפואה הציבורית בישראל. לו יתקיימו כמה מההבטחות הרי שהציבור בישראל יהנה משירותי רפואה טובים יותר.
 

 

יום חמישי, 13 בדצמבר 2012

האם לבני אינה מקושרת לעשירים? הנה העובדות שלבני כנראה לא רוצה לספר

בימים האחרונים, לאור המתקפות הרבות על כך ש"סחבה" שביעיית חברי כנסת מקדימה למפלגת התנועה על מנת לזכות במימון מפלגות, מנסה ציפי לבני להתמודד ולומר שהיא אינה מקבלת אף מימון כתוצאה מחבירה זו. לבני נוהגת לספר כי הדבר היחיד שנותנים לה שביעיית חברי הכנסת, הוא היכולת לוותר על מרוץ אחר טייקונים ועשירים שיהיו מוכנים להיות ערבים לחשבונות המפלגה של התנועה.
 
גם הערב בתוכנית 'משעל חם' ניסתה לבני להשיב כך על הביקורת הקשה. לבני מנסה לתייג עצמה ככזאת שלא מחויבת לאיש, ולכן לא הייתה מוכנה לרדוף אחר העשירים.



 
 
לאור זאת, מפתיע מאד לגלות שבארבעה חודשים בשנת 2012, הצליחה לבני לגייס לקופתה הציבורית למעלה ממיליון וחצי שקלים. כן, לא טעיתי. למעלה ממיליון וחצי שקלים בארבעה חודשים. הנתונים מתבססים על משרד מבקר המדינה

אין הרבה פוליטיקאים שיכולים לגייס סכום דמיוני זה בפרק זמן קצר כל כך. רבים מן התורמים העניקו ללבני עשרות אלפי שקלים. אם כך, היא כנראה מאד מקושרת לאילי הון, (אחד מהתורמים הוא דניאל אברהם הידוע מפרשיות אולמרט) ולכן נראה שהקרקע סביב הטיעון שמנפקת לבני על חבירת השביעייה, נשמטת, וראוי לציבור לשמוע תשובה כנה יותר.

פנינו למירב פרסי צדוק הדוברת של לבני ולדוברות מפלגת התנועה, אולם שם בחרו שלא להגיב למידע.

 
 

 

המנהיגים של ש"ס ויש עתיד מתפטרים מרכבי היוקרה, ומה יעשה מנהיג "כח להשפיע"?

עד לימים האחרונים נהג הרב עובדיה יוסף מנהיגה של תנועת ש"ס להתנייד ברכב bmw יוקרתי, אולם לא עוד. בימים האחרונים הוחלט בש"ס שאין זה ראוי שבעוד הם קוראים לסייע לשכבות החלשות, מתנייד מנהיגם ברכב יוקרה שעלותו יכולה להגיע אף למיליון שקלים. מעתה צפוי הרב להתנייד ברכב סקודה סופרב שעלותו כ-200 אלף שקלים בלבד.
 
הרב עובדיה הוא לא הראשון להחליף את רכבו בנסיבות שכאלה. קדם לו יאיר לפיד שהיה מתנייד במרצדס יוקרה, והחליף אותו לניסאן ששווה "רק" 350 אלף ש"ח.
 
ניסאן, כמותה רכש לפיד
 
מעניין מה יעשה כעת הרב אמנון יצחק שאף הוא נוהג להתנייד ברכב יוקרה. האם הרב יצחק שקורא בסיסמת הבחירות להנהיג "לחם בשקל" יראה אף הוא דוגמה שכזו? ספק רב.
 
 

יום שלישי, 11 בדצמבר 2012

הח"כית שמתמודדת ברשימה אלמונית: "הגברים הם המין החלש - אלחם למענם"

חברת הכנסת יוליה שמאלוב - ברקוביץ' הייתה פרלמנטרית צבעונית. קולה המיוחד נשמע תמיד והיא נחשבת לחרוצה. על פי המדד של 'כנסת פתוחה' הייתה שמאלוב-ברקוביץ' חברת כנסת בעלת אחוז גבוה בעזרה לנזקקים.

מקדימה היא החליטה לפרוש לפני מספר חודשים והתמודדה בפריימריז בליכוד - שם הפסידה, והפתיעה רבים כשהחליטה לחבור למפלגת 'כלכלה' של האחים דני ובני גולדשטיין. מפלגת 'כלכלה' התפרסמה כשנודע על חבירתו של יוסי בובליל לשורותיה, אולם לבסוף מאחר שלא הוצב במקום הראשון החליט בובליל לפרוש.

בשיחה עם 'הפרלמנט' אומרת חברת הכנסת יוליה שמאלוב ברקוביץ' כי בישראל יש משבר אמון "אנשים הפסיקו להאמין למדינה. יש ייאוש במדינה ואנשים לא מאמינים שאפשר עוד לשנות משהו. בעיני זה נובע בשל איבוד הערכים והזהות היהודית. אני מאמינה במדינה יהודית וחושבת שזה הדבר הכי דמוקרטי שיש".


 

שמאלוב - ברקוביץ' מספרת כי מחזה ששבר יותר מכל את ליבה הייתה התמונה של ניצול שואה מחפש אוכל בזבל. כשהיא מדברת על כך, קולה משתנק והיא פורצת בבכי. ניכר עליה שהדבר כואב לה מאד. "אנשים בישראל איבדו צלם אנוש. אנחנו מתכוונים להחזיר לאנשים את הכבוד העצמי. לאף אחד לא איכפת כאן מהשני ואין ערבות הדדית ואת זה באנו לשנות. אנחנו נפעל כדי שאנשים יוכלו להתקיים בכבוד ולא לחיות חיי הישרדות".

- איך בכוונתך לשנות, את הרי ח"כית, את יודעת שזה תהליך מורכב, אנו אומרים לה.
"אני הייתי חברת כנסת במפלגה אנמית מאד באופוזיציה ועם זאת הצלחתי ב"ה לפעול למען רווחת אזרחי ישראל. קידמתי ופעלתי לרפורמה בביטוח הלאומי ואני גאה על כך" היא אומרת ומותחת ביקורת קשה על הביטוח הלאומי "הביטוח הלאומי פועל כיום ככל חברות הביטוח והמטרה שלהם היא לדאוג להשאיר את הכסף אצלם במקום שזה יגיע לאזרחים, ואני נלחמתי ואמשיך להלחם על כך באם אבחר".

נקודה מעניינת נוספת שמעלה חברת הכנסת היא זכויות הגבר בישראל. "כיום הגבר בישראל הוא המין החלש" היא אומרת "גבר גרוש אין לו כמעט שום זכויות ואני רוצה להגן על החלשים. הייתי חברת הכנסת היחידה שעסקה בזה, ודווקא בשל היותי אשה יכולתי לקדם את זכויות הגברים". כן מבקשת חברת הכנסת לפעול לטובת העסקים הקטנים בישראל שעליהם אין מי שחושב, לטענתה.

שמאלוב ברקוביץ' מתרעמת על המפלגות השונות שצירפו בעיקר כוכבים ואלופים "מי שעושה שינוי הוא דווקא מי שרעב. דווקא אנשים שבאים מתוך העם ולא מהמעמד הגבוה יותר. במפלגת כלכלה אנשים באים מתוך העם, ולכן אנחנו נוכל לפעול לשינוי אמיתי. אצלנו העתיד מתחיל בהווה. תראו מה קורה במפלגות השמאל. ראשי המפלגות חושבים על עצמם ולא על העם, רק מי יעמוד בראש ולמי יהיה גדול יותר".

ההצהרות מעניינות אולם האם תוכל לצקת תוכן אמיתי בכנסת הבאה? ספק רב מאחר שעל פי הסקרים המפלגה אינה עוברת את אחוז החסימה, אולם יוליה אופטימית ומאמינה בניצחון. "אהיה הפתעת הבחירות" היא אומרת.  

 

יום שני, 10 בדצמבר 2012

בש"ס תוקפים: הליכוד רוצה לנגוס בקולותינו ולכן העביר את החוק לגיוס החרדים

הקמפיין החזק של רוב המפלגות נגד התגייסותם של 1300 חרדים לשירות האזרחי היא פוליטית ולא מעשית. זו המסקנה של מי שבאמת קורא את הנתונים ולא רק את הכותרות. הממשלה אישרה אתמול את המשך המערך של גיוס חרדים לשירות האזרחי - הדבר שעליו דיבר בעבר יאיר לפיד, לבני ועוד רבים אחרים. אז למה הם עכשיו תוקפים את ההחלטה לגייס את החרדים לשירות האזרחי? פוליטיקה שקופה.
 
אולם בעוד שהדברים נראים פשוטים בעיני המתבונן, יש בש"ס מי שחושב שהכל מתוזמן ומתוזמר על ידי ראש הממשלה.  בכיר בש"ס טען לנו אמש טענה קונספרטיבית, שבעינינו נראית קצת הזויה, אבל בעיניו היא כמעט עובדה מוגמרת. "הליכוד ראה שציבור ליכונדניקי גדול יצביע לש"ס בבחירות, ולכן הם היו חייבים משהו שיעצור את זה" הוא מסביר בלהט. לראיה הוא מביא את ההתבטאות של ח"כ ציפי חוטובלי שאמרה "אסור לתת כוח לש"ס, כל פעם שמפלגות חרדיות בממשלה - זה פוגע". איש שיחנו השסניקי מסביר: "כשחוטובלי שהיא אשה דתיה אומרת את זה, אז זה מוכיח שבליכוד לחוצים מהקולות שהולכים לש"ס ולכן מנסים בכל דרך למנוע את זליגת הקולות".
 
ח"כ ניסים זאב אמר לתקשורת על המתקפה: "כל מי שתוקף את ההחלטה הוא צבוע והזוי. כל הזמן מדברים על הצורך לשאת בעול הציבורי והנה מאשרים כמות כזו יפה ומיד תוקפים גם את זה. הרי רובם המכריע של הבחורים לא בנויים פיזית ונפשית למלאכת הצבא, אבל רוצים לתת מעצמם למדינה. המתקפות עליהם הן חלק מתעמולת ההסתה לקראת הבחירות שאין לה שום מניע ענייני או רציני".
 
ש"ס עם הרב עובדיה. צילום: ש"ס
 
 
בליכוד הגיבו ואמרו: ההחלטה לגייס 1300 תלמידי ישיבה אינה מנוגדת או עוקפת בג"ץ. היעד הוא שכל צעיר שמגיע לגיל 18 ישרת בצבא או בשירות לאומי ובכך יקודם הערך של השיוויון בנטל. כיוון שכרגע אין עדיין חוק שמסדיר את הנושא, הסדירה הממשלה את המשך שירותם של צעירים חרדים שיתגייסו לשירות הלאומי עד לחקיקת החוק".
 
התזה של הח"כ הש"סי שהבאנו לעיל מעניינת אבל נראית לנו קצת תלושה מהמציאות. אם נכונה הייתה התזה, אז האיך יכול להיות שחברת הכנסת תטען שעדיף שש"ס לא תהיה בממשלה, הרי תומכי ש"ס הליכודניקים מן הסתם היו רוצים אחרת. לא?
 
כך או כך, על אף העליהום הפוליטי על הליכוד והכותרות הרבות, לא נראה לנו שהליכוד ייפגע אלקטורלית בצורה משמעותית כתוצאה מכך, לאור העובדה כי מדובר בחודש לפני הבחירות, והן יושפעו כנראה רק מהימים הסמוכים לבחירות, אז יחליטו המוני המתלבטים למי ואם יצביעו. עד אז, הרבה כותרות עוד יצבעו באדום.
 
אפרופו ש"ס, לא ניתן להתעלם מהפוליטיקה שבה הם עוסקים. בימים האחרונים פירסמה ש"ס מספר טלפון של מוקד לפניות ציבור, לשם יכולים כולם לטלפן על מנת להיעזר בכל בעיה. השאלה המתבקשת מאליה היא האם רק לפני בחירות מבקשת ש"ס לסייע לבוחריה והיכן הייתה בכל הקדנציה?
 
 

יום חמישי, 6 בדצמבר 2012

האם בית המשפט ידחוק את אנשי ליברמן לטובת נציגי המחוזות בליכוד?

אם חשבנו שהסכינים נשלפים רק בגוש המרכז-שמאל, מתברר שגם בליכוד ביתנו הכעס רב. המועמדים בעשיריה הרביעית הופתעו לגלות השבוע כי כמה מאנשי הליכוד נזרקו אל מעבר למקום ה-40 הבלתי ריאלי בשל החיבור עם ישראל ביתנו, כשבעשיריה הרביעית מתברר שהשריונים לא באמת משורינים.
 
המועמדים עתרו לבית המשפט המחוזי בבקשה להחיל את עיקרון השיווין. "אם השיוויון הוא עיקרון, הוא צריך להשמר לכלל המקומות, ולא פתאום מהמקום ה-30 אין כבר את אותו עיקרון" אומר לנו בזעם אחד המועמדים.
 
סגן השר איוב קרא, שנדחק מן המקום ה-25 למקום ה-39 שנחשב לגבולי עד בלתי ריאלי, כועס אף הוא על ההנחתה. "אם רצו לשחק בכללי המשחק הללו - היו צריכים להודיע על כך מראש. לא ייתכן שראש הממשלה ויו"ר המרכז משה כחלון הודיעו שההסכם הוא כי כל מועמד שלישי יהיה מישראל ביתנו, ובפועל בעשיריה הרביעית המצב הוא לא כזה".
 

 
 
כששאלנו את איוב קרא אם הייתה פניה לראש הממשלה או לאנשיו בנושא הוא השיב "כולנו אנשי ראש הממשלה, אבל כרגע פתאום כולם מתחבאים מאחורי ההסכם, למרות שהם יודעים שהוא לא הוגן".
 
על השאלה האם המקום בו מוצב כיום קרא, (39) הוא ריאלי, הוא מסרב להשיב ואומר: "אני לא העניין. אנחנו נלחמים על עיקרון השיוויון".

עד שעות הערב ייסגרו כל הרשימות, ואם לא יהיה שינוי עד אז, וכנראה שלא יהיה, תהיה זו הרשימה ואנשי מחוזות, הצפון, הנגב, ירושלים והמיעוטים, ייאלצו לראות כנראה את הכנסת מבחוץ.

ממפלגת הליכוד ביתנו סירבו להגיב לידיעה.

יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

לאיפה נעלם הביטחון של מרינה סולודקין מאמש? ומה יהיה עם קדימה?

על אף שכבר מספידים אותה חודשים ארוכים, מה שקורה עם מפלגת 'קדימה' נראה כאילו נלקח מעולם הדמיון. כולם ידעו והבינו, אבל כשהמכה ניתכת על ראשך היא כואבת. פרישתם של דליה איציק, רוני בראון, מרינה סולודקין ויעקב אדרי מדהימה. אם אכן לא יעשו כמה מהם את דרכם למפלגה אחרת (ויש להם שעות ספורות להחליט ולסגור דילים) הרי שהכנסת תפרד מכמה מחבריה הוותיקים והידועים. רק אתמול בדקתי עם מרינה סולודקין את דרכה. היה זה טרם נודע לה על מקומה ברשימה. היא ואנשיה נשמעו אתמול בטוחים. "מרינה נשארת בקדימה ואין לה כל כוונה לחבור למפלגה אחרת" אמרה לי אמש הדוברת שלה בבטחה. היום זה כבר היה נראה אחרת, והיא נאלצה לפרוש ולהודיע שהיא מאוכזבת.
 
הטרגדיה של קדימה הייתה ידועה כבר לפני מספר חודשים, והסקרים השונים שמנבאים לה התרסקות מוחלטת עד כדי סיכוי גבוה שלא לעבור את אחוז החסימה, עדיין בלתי נתפסים.
 

 
 
מדובר במפלגה הגדולה בכנסת האחרונה, שזכתה ל-28 מנדטים. שאול מופז אמנם קיבל לידו מפלגה שכבר החלה להתפורר, בשל חוסר יכולתה של לבני להנהיג את המפלגה, אבל מופז הוכיח שלבני הייתה רק הדמו לעומת המשחק האמיתי. מופז מוכיח שלפורר מפלגה הוא יודע טוב יותר. אפילו את ח"כ אבי דואן שניהל עבורו את המטה בהתמודדות על ראשות קדימה, הוא דחק, מה שגורם לדואן לפעול כעת להדחתו של מופז מראשות קדימה.
 
כך או כך, באם לא יקרה בשעות הקרובות מהפך אמיתי בדמות הבאתו של אהוד אולמרט לעמוד בראשות קדימה, הרי שהסיכוי שהמפלגה תכנס לכנסת כמעט אפסית. לאולמרט אם בכל זאת יחליט לחזור, תהיה זו טעות מאחר שגוש המרכז - שמאל מפוצל ומפולג ולא מהווה כרגע אלטרנטיבה שלטונית אמיתית, כך שיוותר אולי עם מפלגה של 6-7 מנדטים אבל ללא כח השפעה אמיתי ביד.

הרשימה של אמסלם - לא בשורה של ממש

מפלגת 'עם שלם' של ח"כ חיים אמסלם מציגה כעת את רשימת המועמדים לכנסת, וגורמיה הרשמיים של המפלגה טוענים בתוקף שזו הרשימה ולא יהיה בה שינויים של הרגע האחרון. זאת על אף שגורמים המקורבים לאמסלם טענו אמש שיש בכוונת אמסלם להציע לדני אילון את המקום השני, וזאת בשל הפוטנציאל האלקטוראלי והגוון הממלכתי.
 
כך או כך, ברשימה שהוצגה כעת לא הוצגו שמות מוכרים יתר על המידה לציבור הרחב. במקום השני מוצב משה צרפתי בן 55, מנכ"ל עם שלם וסא"ל במילואים. במקום השלישי  ראובן אגסי (אביו של היזם שי אגסי) איש הייטק וחבר בפורום לשיוויון בנטל. במקום הרביעי דניאלה יקירה בת 39 נכה המתניידת בכסא גלגלים, עובדת חברת החשמל ופעילה חברתית, ובמקום החמישי מקסים אוקנין בן 47, חילוני מסורתי שהיה סגן ראש עיריית ערד.
 
יכנס שוב לכנסת? אמסלם
 
אין לדעת האם מפלגתו של אמסלם תעבור אכן את אחוז החסימה. בסקרים מסוימים היא מקבלת 4 מנדטים לכל היותר, ואילו בסקרים רבים אחרים היא מתקרבת לאחוז החסימה אולם אינה עוברת. הרשימה שהוצגה היום, שאינה כוללת דמויות מוכרות ומרכזיות, מלבד אמסלם, לא תיצור מן הסתם אפקט רחב מזו שהשיגה עד עתה. אז נכון שיש שם מספר אנשים שיוכלו אולי לעשות עבודת שטח, אבל האם זה יספיק להעביר אותו את אחוז החסימה? ספק רב.

הדיפלומט נזרק על ידי ליברמן - יחובק על ידי אמסלם?

דחיקתו של דני אילון מרשימת ישראל ביתנו לכנסת מהווה הפתעה והיכתה בתדהמה את כולם. אילון שנהנה מאהדה רבה מן הציבור ואף מהווה דמות דיפלומטית בכירה במפלגה ונחשב יחסית לממלכתי, הועף באגריסיביות מהרשימה לכנסת, ואוהדי ישראל ביתנו במבוכה. אז מה גרם להדחה, מן הסתם עוד נדע בעתיד אבל כרגע הצדדים אינם מעוניינים להוציא את הרפש החוצה. אין גם הבנה למה נעשתה ההדחה בצורה שכזו, ולא לפחות כפי שנעשה עם השר סטס מיסז'ניקוב שעליו הרעיף איווט ליברמן הבוקר שבחים רבים ואמר כי הוא מאמין שסטס עוד ישוב. (זאת על על אף שמיסז'ניקוב כביכול לא הודח ופרש מהפוליטיקה על דעת עצמו, אבל התמונה ברורה ולא מעט אנשים הבינו כי לאחר המבוכה שגרם מיסז'ניקוב בקדנציה האחרונה למפלגה הוא יהיה מן הראשונים לראות את הכנסת מבחוץ)
 
יחבור לאמסלם? אילון

עם זאת דחייתם של אנסטסיה מיכאלי ומוץ מטלון פחות הפתיעה. בנוגע למיכאלי הסיבות ברורות. היא גרמה נזק תדמיתי רב למפלגה בשפיכת כוס המים על ח"כ ראלב מג'אדלה, ואילו מוץ מטלון לא היה ממש בדנ"א של אנשי ישראל ביתנו, על אף שהוא מצידו התאמץ מאד להחניף לבוס בכל הזדמנות. מוץ שהינו נכה מן הסתם יקבל הצעות ממספר מפלגות שמחפשות שחקני חיזוק ואולי עוד יצטרף לאחת מהן, אם תוצע לו הצעה ריאלית. בנוגע לדני אילון טוענים גורמים המקורבים לח"כ חיים אמסלם כי קיימת מחשבה במפלגת עם שלם להציע את המקום השני לסגן שר החוץ דני אילון - מה שיכול לגרום למפלגה להראות ממלכתית עוד יותר. כזכור, עד עתה טרם הודיע אמסלם על דמות בכירה שתצטרף אליו על אף השמועות הרבות על דמויות כאלה ואחרות.  לידיעה זו לא נתקבל אישור רשמי.

ברשימה שהוצגה הערב לא הופיעו שמות מפתיעים שלא היו ידועים עד כה. במקום השני ממוקם יאיר שמיר, בשלישי עוזי לנדאו, ברביעי סופה לנדבר, בחמישי יצחק אהרונוביץ, בשישי אורלי לוי, בשביעי פאינה קירשנבאום, בשמיני דודו רותם, בתשיעי רוברט אילטוב ובעשירי חאמד עמאר. במקום 11 נכנס ד"ר שמעון אוחיון במקום ה-12 אלכס מילר ובמקום ה-13 הח"כ לשעבר ליאון ליטינצקי. המקומות האחרים נחשבים לבלתי ריאלים וזאת בשל הרשימה המשותפת לליכוד.

 

יום שני, 3 בדצמבר 2012

פליטי ערוץ 10 "משתלטים" על המפלגות

מצבו של ערוץ 10 אינו ברור ועובדיו נלחמים על ביתם, אולם בעוד עובדיו הקיימים נמצאים בחוסר ודאות, הם נתקלים בשבועות האחרונים מידי יום עם עמיתיהם לשעבר, פליטי הערוץ, שמדבררים בימים אלו את המפלגות הגדולות בישראל.
 
איני סבור שדווקא לעובדי ערוץ 10 לשעבר יש יכולות וכישורים בפוליטיקה גדולים בהשוואה לעמיתיהם מכלי התקשורת השונים,  אולם לא ניתן להתעלם מהעובדה שלפחות 3 מפליטי הערוץ מדבררים כיום את המפלגות בדרכם לבחירות.
 
את מפלגת הליכוד ביתנו מדברר נדב שינברגר שבעברו היה עורך בערוץ 10 וגם שימש ככתב ובתפקידו האחרון היה דוברו של השר משה כחלון.
 
תדברר את בנט. שגיא. צילום: יח"צ
 
את מפלגת קדימה מדברר, בהצלחה לא מועטה, ובימים לא פשוטים למפלגה, אמרי מזור שהיה אף הוא עורך בכיר בערוץ 10.
 
ואילו את תפקיד דוברת מפלגת הבית היהודי בראשות נפתלי בנט קיבלה לידיה שיר שגיא, כתבת ערוץ 10 עד לא מזמן.
 
כך או כך, ידיהם עמוסות עבודה, ואין ספק שלא תמיד אוהבים הדוברים את הסיקור שמקבלים לקוחותיהם, בביתם לשעבר בבית הורד.  

יום ראשון, 2 בדצמבר 2012

הרשימה של לבני: זה שהבטיח שלא לערוק מ'העבודה' ושביעיית קדימה


הרשימה המתגבשת ב"תנועה" של ציפי לבני מעניקה תחושת דה ז'ה וו. היא ממש תאומה סיאמית של מפלגת קדימה, אותה הובילה ציפי לבני ולא ברור האם יש אכן דבר המחבר בין חבריה מלבד הרצון להיבחר לכנסת.  

כבר עתה הודיעו אנשי לבני על הצבתו של עמרם מצנע כמספר 2 ברשימה, (שרק לפני תקופה לא ארוכה התחייב שלא לעזוב את מפלגת העבודה) ועל צירוף הדיפלומט לשעבר דני שק, ובועז נול מראשי מאהל ה'פרייארים', ונודע כי יש "שביעייה" שתערוק מקדימה לטובת המפלגה החדשה, ובכך תזכה התנועה למימון המפלגות הנדרש. השביעייה מורכבת מחברי הכנסת, יואל חסון, מגלי והבה, מאיר שטרית, רחל אדטו, אורית זוארץ, רוברט טיבייב ושלמה מולה. כן הצטרפה לתנועה מירב כהן, חברת מועצת העיר ירושלים ומראשי "התעוררות". לבני ביקשה לצרף אף את מבקר המדינה לשעבר מיכה לינדנשטראוס, אולם הוא השיב לה בשלילה. על פי הדיווחים הוצע מקום בתנועה אף לעיתונאי בן דרור ימיני.
 
דבק ברעיונות של לבני? הנדל

מטעמם של יועז הנדל לשעבר ראש מערך ההסברה והאלוף במילואים אלעזר שטרן דווח כי גם הם מצטרפים למפלגתה של לבני. ב'תנועה' של לבני, אגב, מכחישים בינתיים שהם הצטרפו. (עדכון, יום ב' בשעה 15:30 - הנדל אכן הודיע כי לא יחבור ללבני)

התחושה שעולה מן השמות שהצטרפו היא כי מדובר בסופרמקט של רעיונות. אינני רואה את הדבק שבין יועז הנדל לעמרם מצנע. גם בין מאיר שטרית לציפי לבני לא שררה אידיליה רבה בעבר. הדבר מזכיר במידה רבה את מפלגתו של יאיר לפיד, שהיא, כך מצטייר, מפלגה של איש אחד ולא תנועה רעיונית אמיתית. גם על פי הסקרים מתברר כי פוטנציאל המצביעים של מפלגות-לפיד ולבני – דומה. אז האם היה זה חכם לפצל את כוחות המרכז-שמאל? ברור שלא. לבני כבר נודעה בעבר כזאת שלא מחמיצה שום הזדמנות להחמיץ הזדמנות, וגם עמרם מצנע לא נודע כפוליטיקאי ממולח, על אף עשייתו הציבורית הענפה.

ועוד לא דיברנו על הפלגנות הרבה במפלגת העבודה, שם כבר שלף עמיר פרץ את ציפורניו ומבקש לשרוט את שלי יחימוביץ' – גם במחיר הפסד קולות. ועל אנשי תנועת המושבים שבחרו לפרוש מן המפלגה. בקיצור, מפלגות המרכז-שמאל, עושות כל טעות אפשרית ואנשיה מגישים את הניצחון לנתניהו על טס של כסף.

 

 

יום שישי, 30 בנובמבר 2012

הפריימריז בעבודה: לא נבחרת החלומות של שלי, אבל לא תפגע במפלגה

הפריימריז בעבודה אמנם לא היו בעלי הופעה תקשורתית רחבה כמו אלו שהתקיימו בליכוד, בין היתר בשל העובדה כי אין המדובר, לפחות על פי הסקרים, במפלגת השלטון הבאה. למרות זאת, למי שמכיר ויודע, הנחו את הפריימריז אינטריגות ויצרים. רשימות מומלצים היו גם היו, והתקיימה מלחמה סמויה, ולעיתים גלויה, בין מחנה שלי יחימוביץ לבין מחנה עמיר פרץ.
 
בשורה התחתונה נחלה היו"ר מספר מפלות. הכואבת מכולם היא בחירתה של העיתונאית מרב מיכאלי לחמישיה הראשונה. דבר שללא ספק מטריד את יחימוביץ, ואולי אפילו יכול לפגוע אלקטורלית.
 
מהקצה השמאלי של השמאל. מיכאלי
 
סדר הרשימה כפי שנבחרה: 1. שלי יחימוביץ (שלא הועמדה כעת לבחירה) 2. בוז'י הרצוג 3. עמיר פרץ 4. איתן כבל 5. מרב מיכאלי 6. פואד בן אליעזר 7. חיליק בר 8. עומר בר לב 9. סתיו שפיר 10. אבישי ברוורמן 11. אראל מרגלית 12. איציק שמולי 13. מיקי רוזנטל 14. מיכל בירן 15. נחמן שי 16. משה מזרחי 17. דני עטר 18. ראלב מג'אדלה 19. נדיה חילו 20. נינו אבסדזה.
 
רשימה זו אמנם מציבה מספר "כוכבים" כמו סתיו שפיר, מיקי רוזנטל ואפילו ביטחוניסט חדש, עומר בר לב, והייצוג הנשי ושל מגזר המיעוטים מרשים, (עם זאת אין שם חובש כיפה במקום ריאלי) אולם מציבה את העבודה שמאלה יותר משרצתה יחימוביץ' שמבקשת להבחר בעיקר על הטיקט החברתי ופחות המדיני - שם לא עוצמתה. כניסתם של מרב מיכאלי וסתיו שפיר בעלי עמדות שמאלניות יותר קיצוניות מאשר מרכזיות תציב מן הסתם בעיה למצביעי מרכז ששקלו לתת את קולם ליחימוביץ בשל העמדות החברתיות שלה. למרות זאת, אני מעריך בזהירות שרשימה זו אולי תגרע מהעבודה מנדט אחד לטובת אחת ממפלגות המרכז ואולי אפילו הימין אולם מצד שני תגרום למנדט מצד בעלי עמדות שמאלניות יותר מן המרכז להצביע לעבודה, כך שבמבחן התוצאה כלל לא בטוח שהרשימה שנבחרה תפריע לעבודה, אבל גם מן הסתם לא תוסיף קולות, כך שמצבה (האיתן יחסית) של העבודה כמפלגה השניה בגודלה, תשאר במקומה.  

יום רביעי, 28 בנובמבר 2012

לבני הקימה תנועה חדשה - הסקרים מנבאים, כצפוי, ירידה לגוש השמאל

הכרזתה של ציפי לבני על "התנועה" החדשה שבראשותה לא הפתיעה איש. מן היום שבו פרשה מהכנסת היא כבר התכוננה לקאמבק הפוליטי.

המעמד אתמול (יום ג') שידר ממלכתיות. התכנים הוכנו בקפידה, הפריזורה של לבני לא השאירה שערה סוררת והלוגו של מפלגת "התנועה" שידר קו ממלכתי.

מה שלא היה ממלכתי היו התגובות של המפלגות השונות מהקשת השמאל-מרכז. הן היו היסטריות, ובצדק. הסקרים השונים מרסקים את מפלגת יש עתיד ונוגסים אף בעבודה. (סקר הארץ-דיאלוג מהבוקר מנבא את אשר חזינו בפוסט משלשום. הליכוד מתחזק במנדט או שניים כשלפחות מנדט אחד נלקח מהבית היהודי של בנט. על פי הסקר, מקבל הליכוד 39 מנדטים, העבודה 18, ש"ס 11, יש עתיד 8, הבית היהודי 8, ציפי לבני 7, יהדות התורה 6, מרצ 5, עם שלם 3, קדימה 2 , בן ארי 2)

רק 7 מנדטים. לבני, אתמול

התגובה של יאיר לפיד למשל הייתה בלתי ממלכתית בעליל. "המהלך שהובילה ציפי לבני הוא הפוליטיקה הישנה והמפלצת בהתגלמותה" אמר לפיד ואף תקף את ההחלטה להקים מפלגת מרכז חדשה בטענה כי הדבר יחליש את הגוש (מעניין שכשהדברים הופנו אליו עם ייסוד יש עתיד הוא לא חשב כך)

בקדימה, הבית הקודם של לבני, הגיבו ואמרו: "קדימה מאחלת הצלחה לציפי לבני בדרכה החדשה אך תוהה מה תצליח לעשות עם מנדטים בודדים שלא הצליחה לעשות עם 28 במשך 4 שנים.מדובר במהלך חסר חכמה פוליטית. במקום לאחד את הגוש לבני החליטה לפצל אותו".

כך או כך, כניסתה של לבני עם תנועה חדשה למרכז-שמאל לא משנה כרגע את המפה הפוליטית ואף מחלישה אותו ומרחיקה את הציפיה של אנשי המרכז-שמאל להקמת גוש אנטי ביבי נרחב במטרה להחליפו.
מנגד, במפלגת מרצ לא שוקטים על השמרים ומבקשים לנצל את המומנטום ולהציג אלטרנטיבת שמאל ובכוונת התנועה לקיים צעדה בכ"ט בנובמבר באמירה "כן למדינה פלסטינית".

 

יום שני, 26 בנובמבר 2012

המנצחים הם דני דנון וחוטבלי - המפסיד: נפתלי בנט

הפריימריז בליכוד נמשכו יומיים וזה כנראה רק עזר לאגף הימני שבליכוד.
מתוצאות הבחירות עולה הרשימה דלהלן: 1. גדעון סער 2. גלעד ארדן 3. סילבן שלום 4. ישראל כץ 5. דני דנון 6. רובי ריבלין 7. בוגי יעלון 8. זאב אלקין 9. יריב לוין  10. יולי אדלשטיין 11. חיים כץ 12. ציפי חוטובלי 13. מירי רגב 14. משה פייגלין 15. יובל שטייניץ 16. צחי הנגבי 17. לימור לבנת 18. אופיר אקוניס 19. גילה גמליאל 20. כרמל שאמה.
 
מצפה להיות שר. דנון 
 
הרשימה הימנית הזו מזיקה אולי לממלכתיות שבנימין נתניהו רצה לשדר, בפרט שדן מרידור, בני בגין ומיקי איתן שנחשבים לפלג המרכז בליכוד לא נבחרו לרשימה, אולם ייתכן מאד שדווקא מבחינה אלקטורלית הדבר יכול להועיל במנדט או שניים לליכוד שיתקזזו עם מספר דומה של מנדטים שיילך דווקא למפלגות מרכז.
 
מפסיד נוסף הערב הוא ככל הנראה נפתלי בנט שיאבד כפי המסתמן לפחות מנדט אחד של מצביעי ימין לטובת הליכוד.

שרה בממשלה הבאה? חוטובלי
 
רשימה זו מסייעת למעשה רבות לשלי יחימוביץ, יאיר לפיד, וציפי לבני שתכריז בבוקר על מפלגת מרכז חדשה כשאליה מצטרפים כמה מחברי הכנסת הנוכחים בקדימה. בשבועות הקרובים ירבו המתמודדים לתקוף את רשימת הליכוד בטענה שהיא ימנית קיצונית, מנגד ינסה בנט לאגף את נתניהו מימין ויוכיח כי חייבים את מפלגת הבית היהודי גדולה וחזקה על מנת לשמר את המומנטום.
 
קרב נוסף שיתנהל בשבועות הקרובים יהיה על משרות בממשלה הבאה כשדני דנון שנבחר לחמישייה הראשונה כבר הצהיר הלילה שהוא מצפה להיות שר בכיר בממשלה. מנגד, מלשכת ראש הממשלה כבר מסרו הערב שלא הרכב הרשימה יהיה זה שיקבע בהכרח את זהות השרים הבאים, אם כי ניתן להעריך שנתניהו לא יוכל להתעלם מכוחו של דנון וייאלץ להעניק לו משרת שר זניחה או שר ללא תיק. עם זאת ניתן להעריך שסיכויה של חוטובלי להיות שרה בממשלה הבאה הם סבירים בהחלט לאור העובדה שהיא האשה הראשונה שנבחרה ברשימה, ומכך לא ניתן יהיה להתעלם.

מפלגה חברתית חדשה תקום השבוע בראשות הרב אמנון יצחק

את הרב אמנון יצחק מכירים כולם בתור מחזיר תשובה. הוא מעורר התנגדות אצל חלק מהציבור החילוני שלא רואה בעין יפה את פעילותו, ומנגד ישנם כאלה שרואים בו מלאך. אבל מעכשיו צריך אולי להתרגל לקרוא לו פוליטיקאי.
 
ביום חמישי האחרון דיווחנו כאן ב'פרלמנט' ברמזים עבים על המפלגה החדשה שתקום, אולם היום נסגרו הפרטים וכפי המסתמן ההכרזה תהיה כבר בימים הקרובים.

 
 
בכוונתו של הרב אמנון יצחק לצרף למפלגתו מספר אישים חילוניים על מנת למשוך קהל מצביעים חילוני. הרב פנה אף למספר אישים חילונים מוכרים ביותר שמתלבטים רבות בנידון. 
 
בכוונתו של הרב אמנון יצחק לפנות לקהל מצביעים מהמעמד הנמוך בהבטחה לפעול להקטנת הפערים הגדולים בין העניים לבין המעמד הבינוני והגבוה. נשמע מוכר מש"ס? לא טעיתם, אבל אנשיו של הרב אמנון יצחק מתכוונים להעמיק בתחום זה, ואולי לטעון שאצלם לא יהיו רק הבטחות לדאגה לחלשים אלא גם מעשים בפועל. כן הם מבטיחים לפעול לטובת השכלה גבוהה חינם לכל אזרח.
 
נבחנת שם האפשרות לקיים בימים הקרובים כנס בחירות באחד האיצטדיונים הגדולים בישראל ולהביא את אלפי המעריצים של הרב.
 
לטענת אנשי הרב הם מחזיקים בידם סקרים המנבאים להם למעלה מ-5 מנדטים.
 
אז האם זו תהיה עוד מפלגה שחולמת להגיע לכנסת או שמא יוגשם החלום? ימים יגידו.

יום ראשון, 25 בנובמבר 2012

בכיר המועמדים ברשימתו של יאיר לפיד תרם למועמד מהעבודה, ומנכ"ל משרד רה"מ העדיף שר בכיר בליכוד. התרומות והפוליטיקה

פריימריז עולים כידוע ממון רב, אותו צריכים המועמדים השונים לגייס. החוק מעמיד בפני המתמודדים הוראות רבות איך וכיצד ניתן לעשות זאת (למרות שישנם הררי מילים שכתבו המבקרים השונים במערכות הבחירות על סטיית רבים מן המועמדים מהם) מועמד אלמוני מתקשה בדרך כלל להשיג תרומות, אולם לא כן המצב כשמדובר בפנים מוכרות, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחבר כנסת פעיל או שר בממשלה. הפוליטיקאים הוותיקים נהנים ממגע קרוב לאילי הון רבים, ותחקירים רבים פירנסו את העיתונות על טיב הקשרים של רבים מהם. הון ושלטון קיים ועוד איך במדינת ישראל, ויעיד על כך כל מי שמצוי בנבכי הפוליטיקה.
 
על פי חוק, מחויב כל מתמודד לחשוף את התורמים ואת סכומי הכסף אותו העניקו לו. מעיון קצר ברשומות גילינו מספר שמות של אילי הון שחזרו על עצמם בתרומות מגוונות, לעיתים למועמדים ממפלגות אחרות לחלוטין.
 
פזל לפוליטיקה מזמן? לוקר.
 
כך למשל התעשיין דב לאוטמן שתרם גם לאבישי ברוורמן מהעבודה (5000 ש"ח) וגם לשרה לימור לבנת מהליכוד (4000 ש"ח).
 
איש העסקים רני צים מבעלי 'תנובת הדרום' ומחסני 'כמעט חינם' העניק מתרומתו למספר מועמדים ביניהם השר בוגי יעלון וסגנית השר לאה נס (שברשימת תורמיה ניתן לראות את מיטב עשירי ישראל)
 
ולדימיר גוסינסקי העניק לשרים סילבן שלום, גדעון סער ולח"כ זאב אלקין 10,000 ש"ח לכל אחד מהם.
 
מה שמפליא לגלות שמספר 2 ברשימת 'יש עתיד', שי פירון , העניק מתרומתו למתמודד חיליק טרופר מהעבודה. בתגובה אומר שי פירון: "אני ממש לא מבין את העניין: חילי טרופר, הוא איש נפלא, שיתרום לקידום החינוך בישראל. חשוב לי שאנשים רציניים ילכו לפוליטיקה ולכן תרמתי 200 ש"ח (!) כביטוי להערכתי לעניין".
 
מעיון קצר אנו מגלים כי מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, אהב את הפוליטיקאים גם לפני שהגיע לתפקידו במשרד ראש הממשלה. הוא תרם לשר החינוך גדעון סער 5000 ש"ח.
 
ולא מפתיע היה לגלות כי גם אילי הון מחו"ל מזרימים כספים למועמדים השונים ומנסים להשפיע על המדיניות בישראל.

 

האם התעשיה האוירית איפשרה למאות עובדים לעזוב את העבודה כדי להצביע לרשימת המומלצים של חיים כץ?

התקלות הרבות במערכות הממוחשבות בפריימריז בליכוד היום גרמו לועדת הבחירות להאריך את מועד הבחירות בשעתיים, והקלפיות ישארו פתוחות עד חצות.השעות הנוספות שבהן יישארו הקלפיות פתוחות יאפשרו לרבים שביקשו להצביע לממש את זכותם ולהצביע עבור המועמדים השונים.
 
מי שמימש את זכותו ברוב גדול היו אלו חברי המפלגה המשתייכים לוועדים הגדולים, ובהן הקבוצה הגדולה של ח"כ חיים כץ. הקבוצה שמונה על פי ההערכות קרוב לעשרת אלפים מתפקדים, רובם אנשי התעשיה האוירית, הגיעה ברוב גדול לקלפיות ולא נואשה מן ההמתנה הארוכה שנכפתה עליהם. כץ, אגב, מתפרסם בעיקר בשל קבוצת המתפקדים הגדולה שלו ופחות בשל העשיה הפרלמנטרית העניפה שלו, דבר שאולי עושה לו עוול, אבל זה המחיר כשבוחשים כל כך בפוליטיקה.
 
למייל של מערכת 'הפרלמנט' הגיעו פניות מצד מצביעים שהבחינו הבוקר במאות עובדי התעשייה האוירית בקלפיות השונות ברחבי הארץ, מבקשים לממש את זכותם.
 
 
 
יש כמובן שלא יאהבו את הנהירה השבטית וההצבעה עבור מועמדים על פי רשימת מומלצים, הבולט שבהם הוא ח"כ כרמל שאמה שמבקש את אמון הבוחרים בעיקר בשל העובדה שהוא נמצא ברשימת "החיסול" של ח"כ חיים כץ, לטענתו.
 
אולם כל עוד הדברים נעשים כחוק הרי שכמובן גם אם הדבר לא נראה כה דמוקרטי, הרי שמדובר בדבר לגיטמי ככל הנראה.
 
מה שאותנו מטריד זאת העובדה שרבים מן העובדים בתעשיה האוירית הגיעו להצבעה בשעות העבודה. רבים מן העובדים אף נעדרו משך זמן רב ממקום עבודתם בשל ההצבעה. הם ניגשו תחילה לקלפי בלוד, שם לטענתם לא עבדו המחשבים, ועל כן רבים מהם בחרו להמשיך לקלפיות בערים אחרות, על מנת לממש את זכותם. אין ספק שעזיבת מאות אנשים בעת ובעונה אחת למשך קרוב לשעתיים, אינו דבר שגרתי ,ומפליא לגלות כי המנהלים והמעסיקים העדיפו ככל הנראה שלא להפריע לכך.
 
פנינו לתעשיה האוירית בשאלה האם ההיעדרות של מאות העובדים נעשתה על דעת מנהליהם ומן התעשיה האוירית נמסר כי: "הנהלת התעשייה האווירית הנחתה את העובדים שלא לעשות שימוש בלתי חוקי ברכוש החברה ובמשאביה. לא תעשה הפסקת עבודה יזומה כדי אפשר לעובדים שהם חברי ליכוד להשתתף בבחירות. עובד שיבחר להצביע בשעות העבודה יצטרך להעביר כרטיס נוכחות".

יום שבת, 24 בנובמבר 2012

איך מסייע אחמד טיבי לאלקין בפריימריז? ומה יעשה האייפון של תומר שלום להתמודדות של אביו השר סילבן שלום?

זירת הניו מדיה, פייסבוק, טוויטר, יוטיוב ודומיהם, מנוצלים היטב לפריימריז ולפוליטיקה.

רוב הפוליטיקאים מחזיקים בחשבון פעיל בפייסבוק/טוויטר, ודואגים להפריח סטטוסים וציוצים לעיתים קרובות.
אמנם, ברוב המקרים מתפעל את העמוד העוזר/ היועץ או מי מאנשי הצוות הצמוד, אולם יש כאלה שדואגים להפציע באופן אישי ולתקשר עם הגולשים. אחת הבולטות היא שלי יחימוביץ שמטבע הלשון שטבעה "הי זאת שלי" כבר הפך לשם דבר.
 
בימי הפריימריז עשו הפולטיקיאים המתמודדים על מקום ברשימות השונות שימוש רב ביוטיוב. סרטונים רשמיים עלו לאוויר בזה אחר זה בניסיון להשפיע על הבוחרים.
 
יצא לו ההומור. אלקין
 
השבוע האחרון היה עמוס במיוחד עבור מתפקדי הליכוד והעבודה שיילכו השבוע להצביע עבור נציגיהם ברשימה. הבוחרים הופצצו בסמסים והודעות קוליות. אפילו ראש הממשלה פינה מספר דקות מזמנו על מנת להקליט הודעה קולית לכל מתפקדי הליכוד שזכו לקבל הערב (מוצ"ש) שיחת טלפון עם הודעה של ראש הממשלה.
 
כמה מהפולטיקאים דאגו אף להפיץ באמצעות הודעות הטקסט, קישור ישיר לסרטון ביוטיוב - מה שגרם מטבע הדברים לצפיות רבות, כאשר עשרות אלפים מקבלים את ההודעות בעת ובעונה אחת.
 
כך נהג למשל ח"כ זאב אלקין ששיגר קישור לסרטון פרודי ביוטיוב. בסרטון שנקרא "אלקין סטייל" מופיעים בצורה הומוריסטית דמויות של אחמד טיבי ודורית בייניש, תחת שיר ראפ שמוכיח שהם "פוחדים" מאלקין. הסרטון זכה להצלחה עצומה וגרר תוך יומיים כ-200 אלף צפיות.
 
השר סילבן שלום דאג לעדכן את חבריו בפייסבוק בסרטון שיצר בנו תומר שלום.
 
הופתע? שלום.
 
 בסרטון מגלה תומר שלום על הדמות ש"הוא מכיר" ובכך מנסה לפנות לרגש של הבוחר הפוטנציאלי. הרשו לנו לפקפק במה שכתב סילבן שלום, שמדובר בהפתעה. לנו זה יותר נראה כמשהו יזום ומבוים היטב. סרטון זה גם לא יצר מספיק באזז וזכה רק לכחמשת אלפים צפיות.
 
כך או כך, לא ממש נראה לנו שסרטונים אלו דווקא יהיו הטריגר לבחירה, אבל תמיד נחמד להרגיש קצת אמריקה.
 
 
 
 

יום שישי, 23 בנובמבר 2012

לבני מקימה מפלגה * בנוסף לכך צפויה לקום מפלגה חברתית חדשה נוספת ובראשה תעמוד אישיות מפורסמת

עם ההודעה על הפסקת האש הופיעה ציפי לבני באולפן ערוץ 2 ושיגרה רמזים על חזרתה להתמודדות ברשימה עצמאית לכנסת. היום כבר החלו הפרטים להתברר אט אט. מתברר שלבני תקים מפלגה שתקרא 'אחריות לאומית' והיא תוקם על השלד התנועתי של 'חץ'. אליה יצטרפו ככל הנראה חברי הכנסת, יואל חסון, שלמה מולה, רוברט טיבייב ורחל אדטו. בכוונת לבני אף לצרף את בועז נול מראשי מאבק ה'פרייארים' וייתכן שאף את הפרופ' מנואל טרכטנברג.

פחות מתשעה מנדטים ייחשבו לכישלון. לבני

הסקרים הפנימיים שנערכו צופים למפלגה בין 10 ל-15 מנדטים. עם זאת אמר אחד ממקורביה של לבני ל'פרלמנט' שיש חשש סביר שהמפלגה תזכה לפחות מכך ומבחינתם פחות מ-9 מנדטים ייחשבו לכישלון. עוד נודע ל'פרלמנט' כי גם לח"כ רוני בראון הוצע לחבור למפלגה החדשה אולם ככל הנראה תשובתו הייתה שלילית.

בתוך כך נודע ל'פרלמנט' שבימים הקרובים צפויה אישיות ציבורית מפורסמת להודיע על ריצתה לכנסת במפלגה שכבר הוקמה. התנועה תפנה למעמד התחתון ותתחרה ישירות אף בש"ס. בכוונת ראש הרשימה להציג מספר אישים מוכרים, ולטענת אנשיו יש בידם סקרים המוכיחים כי המפלגה תזכה למספר מנדטים מכובד. כאן ב'פרלמנט' נמשיך לעקוב ונדווח מן הסתם בימים הקרובים על הפרטים המלאים.

ימי הפריימריז: השאלון למתמודדים - והפעם איוב קרא , סגן השר לפיתוח הנגב והגליל שמקווה להיות שר הרווחה הבא

על אף שסגן השר איוב קרא הינו דרוזי, הוא לא דמות חריגה כלל וכלל בליכוד. הוא משמש כחבר כנסת מאז שנת 99' וכיהן בעבר כסגן יו"ר הכנסת ויושב ראש מספר ועדות בכנסת. כיום הוא משמש כסגן השר לפיתוח הנגב והגליל, ומתמודד בימים אלו על מקום ברשימת הליכוד לכנסת, כשהוא לא מסתיר את ציפיותיו הגבוהות ומתכוון להיות שר בממשלה הבאה. הוא נהנה אמנם מקירבה יחסית לראש הממשלה, אבל אם יורשה לנו להמר, שאיפתו זו לא תתממש בקדנציה הקרובה.



ביום ראשון הקרוב יתקיימו הפריימריז בליכוד, וח"כ איוב קרא שעסוק בחריש עמוק, התפנה והשיב לנו באדיבות על השאלון.


מקווה להיות שר הרווחה. קרא
 
למה לבחור דווקא בך?
"אני העוגן הימני של הליכוד. לא מעדתי ולא סטיתי כהוא זה מעקרונות וערכי הליכוד. הייתי מראשי המורדים הנאמנים של הגירוש מגוש קטיף והייתי נגד ההקפאה למרות שהייתי בממשלה. הייתי היחידי שהתנגד בעניין מגרון, ואני משמש כחבר היחידי בממשלה מכל תושבי הצפון .ואני למעשה מהווה פסיפס ומגשים את מה שחלם עליו זאב ז'בוטינסקי.
 מה ההישג הבולט שלך?
"הצלחתי לשכנע את חלק ממדינות אפריקה לא לתמוך ביוזמת הפלסטינים בהכרה באו"ם כמדינה עצמאית, למרות שבמשרד החוץ כבר הרימו ידיים".
האם יש לך הערכה לאיזה מקום תתברג?

"אני מקווה שבצמרת, וחושב שההתנהגות שלי המופתית מבחינה ערכית ופוליטית תעמוד לי".

מה הדבר הראשון שתעשה?
 
"לשלב את העוגן הימני בחיבור עם החברתי ולחבר שוב את שכבות החלשות ואני מקווה לקבל את תיק הרווחה".

מה דעתך על הפסקת האש?
"העמדות שלי ברורות. אני סומך על ראש הממשלה, אבל לו היה הדבר תלוי בי לא הייתי מפסיק עד שאנשי החמאס ייצאו חזרה לתוניס". 

ימי פריימריז: השאלון למתמודדים - והפעם, סגנית השר גילה גמליאל

לרגל הפריימריז הקרובים בליכוד ובעבודה אנו מתכוונים להציג שאלון למועמדים שונים על מנת שיוכל הציבור להכיר מקרוב את פעילותם, ומי מביניהם שחבר במפלגה, להחליט על אופן הצבעתו.

חברת הכנסת גילה גמליאל שימשה בקדנציה האחרונה כסגנית שר במשרד ראש הממשלה והייתה אחראית על תחום מעמד האשה ונושא הצעירים. היא חברת כנסת מטעם מפלגת הליכוד, נשואה ואם לשניים.

בעבר הייתה סגנית שר החקלאות ויו"ר הוועדה לקידום מעמד האשה.

מצפה ללימודים אקדמאים חינם. גילה גמליאל

היא מתמודדת לרשימת הליכוד, והתחרות היא לא קלה. גם השרה לימור לבנת מתמודדת על המקום הראשון מהצד הנשי, וכך גם סגנית השר לאה נס, ציפי חוטובלי, מירי רגב ועוד.

על אף הלחץ הרב, 72 שעות לפני פתיחת הקלפיות בליכוד, היא השיבה לנו על השאלון.

- מה ההישג הבולט שלך בקדנציה האחרונה?

"החוק לשנה אקדמאית חינם לבוגרי שירות צבאי/לאומי בנגב, בגליל, באשקלון, ירושלים ויו"ש. עד עתה נהנו מעל 15 אלף בוגרים מההטבה. כן דאגתי להקמת כפר סטודנטים בלוד ולמרכזי צעירים בכל רחבי הארץ".

- למה לבחור דווקא בך?

"הייתי האשה הראשונה בתפקיד יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית. יש לי ניסיון של קרוב ל-15 שנה בפעילות ציבורית והובלתי מהפכות לנשים ולצעירים".

- מה הדבר הראשון שתקדמי במידה שתיבחרי?

"אני מתכוונת להוביל את המהפכה שהתחלתי, ולהעניק לימודים אקדמאים חינם בכל רחבי הארץ"

- יש לך הערכה למיקום אליו תגיעי?

"אני מקווה למיקום גבוה ככל הניתן".

- מה דעתך על הפסקת האש שהוכרזה אמש?

"אני מקווה שזה יביא לרגיעה ולשקט אמיתי בדרום. במידה ולא, אצפה לתגובה צבאית הולמת"
 

בנט רוכב על הגל שמתנגד להפסקת האש

יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט לא נח לרגע בשבוע האחרון. האמת שכל אחד שמעמיד עצמו לבחירות לא נח הרבה, אבל לא כל אחד זוכה לדקות רבות של תהילה בתקשורת הזרה, בטח שלא מועמד שטרם נבחר. אבל נפתלי בנט נתן בליץ תקשורתי בשבוע האחרון, בעת מבצע 'עמוד ענן'. הוא היה מרואיין מבוקש ברשתות הזרות, לא מעט בזכות האנגלית השגורה היטב בפיו, וגם כמובן ברשתות הישראליות שפתחו אולפנים סביב השעון.

בנט אולי רצה לשפר את ההסברה הישראלית, אבל לשם כך לבד סבורני שלא היה מבזבז שעות רבות בעיצומה של מערכת הבחירות. הוא דיבר עם אד חוסיין ועם מייק האקבי בFOX NEWS אבל כיוון לבוחרים בישראל. הראיה לכך היא העובדה ששעות מעטות לאחר מתן הראיונות, הן תורגמו והועלו לערוץ היוטיוב של בנט וזכו לעשרות אלפי צפיות.

לא נח . בנט

אבל בנט לא נח על זרי הדפנה. את הקולות הברורים של רבים מהאזרחים בישראל נגד הסכם הפסקת האש הוא מקווה להשיג. אז הוא מנסה לרכב על הגל, ובמהירות.

מסתבר שעשרות אלפי ישראלים מתנגדים נחרצות להסכם הפסקת האש, והדבר אף קיבל ביטוי במספר סקרים, ואליהם מנסה כעת בנט לכוון בין היתר. (ועוד לפני כן, ואולי בשל ההופעות הרבות והמצוינות בעת המבצע, הוא יכול להתבשם בסקר ערוץ הכנסת מהיום שמעניק לו 13 מנדטים והופך את הבית היהודי למפלגה השלישית בגודלה)

כבר הערב יקיים בנט הפגנה המונית מול עיריית באר שבע. העובדה כי יקיים אותה בעיר הדרומית שספגה גראדים רבים בשבוע האחרון, ובשילוב עם העובדה שסגן ראש העיר בבאר שבע, אבי וורצמן הוא איש שלו, צפויה לגרום להפגנה להיות המונית, ולבטח להשיג למפלגתו עוד קולות.

 

מתמודדים בליכוד דורשים את דחיית הפריימריז - "נפגענו מהלחימה"

 
פסק הזמן שנאלצו הפוליטיקאים לגזור על עצמם מעיסוקים פוליטיים רשמיים בשל מבצע 'עמוד ענן' הרע בעיקר לאנונימים שבהם. מרבית הכינוסים הפוליטיים בוטלו.
 
במפלגת העבודה אף ביקשה יושבת הראש יחימוביץ בצורה רשמית מהמתמודדים, שלא לקיים כינוסים ואירועים פוליטיים בתקופת הלחימה וכך גם בליכוד, ובהוראה ישירה מלשכת ראש הממשלה.
 
שראל. ייפגע?

כעת, עם שוך הסערה הביטחונית פסקה אולי האש מעזה, אבל האש הפוליטית שבה לבעור ביתר שאת.
 
המתמודדים בליכוד, רו"ח שמעון שראל ועו"ד ציפי גורדין, חשים עצמם נפגעים מהמהלך ועתרו היום לבית הדין של התנועה בדרישה שיורה לוועדת הבחירות של הליכוד, לדחות את הפריימריס.
 גורדין. הזירה המשפטית תסייע?

 סביר להניח ששמות המתמודדים הנ"ל אינם מוכרים לרוב הציבור, ואולי דווקא בשל כך, הם נפגעו מהמהלך קשות.
 
בעתירתם טוענים השניים, כי בהוראת ראש הממשלה וראש התנועה, בנימין נתניהו, לא התקיימו במהלך מבצע עמוד ענן כנסי בחירות ובעצם נפסקה כל פעילותם הפוליטית, כך שנמנע מהם להגיע לבוחרים פוטנציאלים ולהציג עצמם כמועמדים.
לטענתם נוצר בשל כך חוסר איזון בין המתמודדים החדשים, לבין חברי הכנסת והשרים הפעילים, אשר מילאו את אולפני השידורים בכל ימות השבוע.



יום חמישי, 22 בנובמבר 2012

כשהפוליטיקאים זקוקים לך

תקופת הפריימריז במפלגות השונות היא שעתם היפה של המתפקדים / היועצים / בעלי הדפוס  וכן הלאה.
כסף רב נשפך בימים הללו על כל קול וקול. הודעות טקסט נשלחות בתפוצת שיא למאות אלפי המתפקדים, ברושרים צבעוניים עושים את דרכם למאות אלפי המתפקדים במפלגות, אבל זוהי גם שעתם היפה של הפוליטיקאים.
פתאום הם יחסית זמינים. עונים לטלפונים ולהודעות ומפזרים חיוכים לכל עבר. חבל שאת רבים מהם לא ניתן יהיה לתפוס אחר כך. שר בכיר אמר לי בשבוע האחרון בהומור "האימרה לפיה לפני הבחירות הקירות מדברים אליך ולאחריהן אתה מדבר אליהם, נכונה עד מאד". ואם אומר זאת שר בכיר, המתמודד בפריימריז, מה נגיד אנו?
 
ברושרים
 
הם מופיעים בתיבת הדואר שבועות ארוכים לפני מועד הפריימריס. החרוצים מן השולחים, בעיקר חברי הכנסת שבהם, כבר ישלחו לך את הנייר הצבעוני חודשים ארוכים לפני כן בדמות מכתב עם "סיכום ביניים". מה שאותי באופן אישי מגעיל בהם, היא כמות האיפור הכבדה אצל רבים מהמועמדים. הלו, לא כמות המייק-אפ הוא זה שיגרום לי לבחור במישהו.
 
טלפונים
 
רבים מן המועמדים מצרפים את מספרם האישי בטפסיהם. אצל רבים מהם, ויעידו על כך תחקירים מהעבר, המספר לא יהיה זמין לאחר הבחירות במידה שייבחרו, אחרים דווקא שומרים עליהם אולם בד"כ לא עונים בהם למספרים לא מוכרים. אבל עכשיו, בעונת הפריימריז, לרוב הם יענו ואף ינסו להשפיע עליך בנופת צופים.
 
הודעות טקסט 
 
כסף רב ייכנס לקופות החברות המתמחות בהפצת הודעות טקסט. רבים מן ההודעות אותם יישלחו המועמדים יהיה תחת המספר האישי שלהם, אולם לרוב המספר יהיה חסוי או כפי המספר של המועמד בפריימריז. לא שזה באמת מה שיקבע, אבל אם זה משפיע על 10 אחוז ממקבלי ההודעות, דיינו.
 
כינוסים
 
המועמדים מגיעים, מתחבקים, מפזרים הבטחות, שותים קפה ומנסים לקושש קולות אחד על אחד. יש סיכוי שרבים מן המשתתפים בסוף יסמנו את שם המועמד שחיבק ונישק אותם באופן החם ביותר.
 
קבלני הקולות
 
אלו יכולים להיות יושבי ראש ועדים, מאכערים ואפילו נהגי מוניות שפקדו עשרות חברים. הם הם המלכים של הפריימריז. כל המועמדים רוצים בקרבתם, ויהיה זה השר הבכיר ביותר. הם מחוזרים ואין להם יום ולילה, אבל האמת כך הם אוהבים את זה. מבחינתם שהפריימריז יהיו במשך השנה כולה. הגדולים מביניהם אכן ייהנו לאורך כל הקדנציה מקירבה לשר, ואולי אף לג'וב טוב.
 
זהו, תם ולא נשלם. יש נקודות רבות לציון, אבל עייפתי. אולי בפוסט הבא.